Personvernerklæring

Denne personvernerklæringen og juridiske merknaden er generell for Qmatic-konsernets nettsider og innhold.

“Qmatic”, “vår”, “oss” og “vi” henviser i denne erklæringen til Q-MATIC Group AB, 556678-4103, og deres datterselskaper (det vil si selskaper som eies av Q-MATIC Group AB), blant annet Q-MATIC AB, 556212-7497 og QMATIC NORGE A.S, NO981693841MVA, som er datakontrollør for alle personopplysninger som behandles av oss.

Kontakt

Hvis du har spørsmål om hvordan vi behandler personopplysninger forbundet med deg eller hvis du ønsker å benytte deg av dine rettigheter som datasubjekt, kan du kontakte Qmatic ved hjelp av kontaktinformasjonen på kontaktsiden på dette nettstedet eller ved å sende e-post til .

Hvis du har spørsmål i forbindelse med innholdet på dette nettstedet, kan du kontakte .

Personopplysninger

Qmatic vet hvor viktig det er å beskytte personopplysningene vi kan samle inn fra deg.

Formålet med denne erklæringen er å informere deg om hvordan vi håndterer opplysninger vi kan få av deg når du besøker nettsiden vår eller bruker innholdet vårt, eller hvordan Qmatic ellers håndterer personopplysningene dine.

Alle personopplysninger delt med oss blir behandlet med høyeste sikkerhet og konfidensialitet, og personvernreglene våre er i overensstemmelse med europeisk lov.

Opplysninger som samles inn på dette nettstedet

Opplysninger vi samler inn i skjemaer og ved abonnementer

Qmatic samler inn opplysninger fra deg når du abonnerer på bloggen vår, nyhetsbrevet vårt eller fyller ut et skjema på dette nettstedet.

Vi samler inn e-postadressen din (for abonnement) og navnet ditt, e-postadresse og annen informasjon (som bedriftsnavn og bedriftens bransje), som du oppgir frivillig når du fyller ut et skjema på dette nettstedet.

Vi bruker opplysningene til å gi deg informasjonen du har bedt om, og til å sende deg markedsføring av tjenestene våre.

Vi lagrer og bruker disse opplysningene så lenge det er nødvendig for å håndtere abonnementet ditt, besvare spørsmålene dine eller tilby deg materiell du har bedt om, eller til å administrere konkurranser, kampanjer, undersøkelser eller annet på nettstedet som du har besluttet å delta i.

Informasjon vi samler inn med infokapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler, også kalt infokapsler eller cookies. Informasjonskapsler er små tekstfiler som lagres i datamaskinens nettleser når du besøker en nettside. Under senere besøk kan disse hentes frem fra nettleseren til diverse bruksområder.

Et popup-vindu for samtykke vises når du besøker nettstedet vårt. Du kan velge ikke å godta informasjonskapsler, men det kan påvirke brukeropplevelsen. Du kan også endre innstillingene i nettleseren din for å godta/avvise spesifikke informasjonskapsler eller for å varsle deg hver gang en ny informasjonskapsel blir lagret.

De fleste nettlesere gir mulighet for noe kontroll av de fleste informasjonskapsler via innstillingene i nettleseren. Hvis du ønsker mer informasjon om informasjonskapsler, blant annet for å se hvilke informasjonskapsler som er lagret og hvordan du kan administrere og slette dem, kan du gå til www.aboutcookies.org eller www.allaboutcookies.org, som inneholder nyttig informasjon om informasjonskapsler og hvordan du blokkerer informasjonskapsler i ulike nettlesere.

Vi bruker informasjonskapsler for følgende formål:

  • Øktkapsler for å holde kontroll på valgt språk,
  • Analyse av hvordan nettstedet brukes av de besøkende, slik at vi kan forbedre og tilpasse brukeropplevelsen med personlig tilpasset innhold på nettstedet,
  • Forbedring og tilpasning av din opplevelse av nettstedet med din nettleser og enhetstype,
  • Skreddersy innholdet basert på hvordan brukerne bruker nettstedet og hvilke søkebegreper som brukes,
  • Data som blir samlet inn av informasjonskapselen på Qmatic-plattformen, som beskrevet over, brukes av Google i deres plattform (Google Analytics) til å ta automatiserte beslutninger (profilering) basert på din atferd og dine egenskaper, for å rette markedsføring mot deg på andre nettsteder som bruker det samme systemet som vi bruker. Hvis du ønsker å velge bort Google Analytics på alle nettsteder, kan du gå til http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Våre informasjonskapsler samler inn følgende opplysninger.

  • IP-adresse,
  • Nettleser og enhetstype,
  • Nettsiden som (eventuelt) førte deg til Qmatics nettsted eller (eventuelle) søkeord som ble skrevet inn i en søkemotor som førte deg til Qmatics nettsted,
  • Analyse av innholdet ditt (f.eks. aktivitetslogger og direkte tilbakemeldinger fra deg) som sendes eller mottas via en nettfunksjon på nettstedet,
  • Sidenes responstid,
  • Nedlastingsfeil,
  • Varigheten til besøk på bestemte sider,
  • Informasjon om interaksjon på sidene (f.eks. blaing, klikk og musebevegelser),
  • Metoden som brukes til å forlate siden.

Disse opplysningene blir lagret i 26 måneder.

Opplysninger som samles inn på andre måter

Informasjon som samles inn for salgsformål

Hvis du er blitt kontaktet av oss angående mulig kjøp av våre varer og tjenester, og hvis du deretter har samtykket til at vi kontakter deg igjen for salgsformål, har vi samlet inn personopplysninger om deg, som brukernavn, kontaktopplysninger (e-postadresse, telefonnummer og lignende), bedriften du jobber i, stillingen din og lignende.

Vi bruker disse opplysningene til å rette markedsføring mot deg.

Vi behandler personopplysningene bare i det tidsrommet vi anser bedriften din som en potensiell kunde, og maksimalt i to år.

Som beskrevet nedenfor i denne erklæringen kan du når som helst trekke tilbake samtykket eller velge ikke å motta e-postmarkedsføring.

Informasjon som samles inn om kontaktpersoner hos våre kunder, leverandører og andre partnere

Hvis du arbeider i en bedrift som er kunde hos, leverandør til eller på annen måte samarbeider med Qmatic, og du er Qmatics kontaktperson eller en av flere kontaktpersoner i bedriften, har vi samlet inn personopplysninger om deg, som navn, kontaktopplysninger (e-postadresse, telefonnummer og lignende), om bedriften du jobber i, om stillingen din og lignende.

Det er nødvendig for Qmatic å behandle disse opplysningene for å oppfylle sine kontraktsmessige forpliktelser overfor bedriften din, for Qmatics berettigede interesse i å kommunisere angående sine tjenester, samt for at Qmatic skal kunne oppfylle lovpålagte forpliktelser, for eksempel i forbindelse med regnskap.

Vi bruker disse opplysningene til å kommunisere med deg og bedriften din, samt til å informere deg om våre varer og tjenester.

Vi behandler personopplysningene bare i det tidsrommet avtalen mellom oss og bedriften din gjelder, og deretter i maksimalt fem år (hvis ikke en lengre lagringsperiode er pålagt ved lov).

Som beskrevet nedenfor i denne erklæringen kan du når som helst velge ikke å motta e-postmarkedsføring.

Deling av opplysninger med tredjepart

Qmatic bruker bare opplysningene som definert i denne erklæringen. Det betyr at vi aldri vil selge, bytte eller på annen måte dele personlig identifiserbare eller anonymiserte opplysninger. Dette gjelder ikke klarerte tredjeparter som bistår oss med drift av nettstedet eller betjening av de besøkende, så lenge disse partnerne oppfyller våre personvernregler. Vi kan bli pålagt å tilgjengeliggjør opplysninger når det er nødvendig for å overholde gjeldende lov eller for å beskytte dine eller våre rettigheter, eiendom eller sikkerhet.

Vi deler data fra informasjonskapsler med Google. Hvis du ønsker å velge bort Google Analytics på alle nettsteder, kan du gå til http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Vi deler også opplysninger som samles inn via dette nettstedet med tredjeparts programvareleverandører som leverer programvareverktøy som brukes til å håndtere opplysningene i samsvar med denne erklæringen.

Dette innebærer at data blir sendt utenfor EU/EØS. Vi overfører opplysningene dine til en tredjeparts tjenesteleverandør bare hvis vi er trygge på at egnet sikkerhet er på plass for å beskytte integriteten og sikkerheten til alle opplysninger som behandles, og at det skjer i overensstemmelse med gjeldende personvernlover.

Nettsidelenker

Qmatic kan gi lenker til andre nettsider som vi mener er nyttige. Selv om vi mener disse sidene oppfyller våre høye standarder, svarer ikke Qmatic for innholdet, handlingene eller retningslinjene på tredjepartssider. Qmatic svarer dessuten ikke for personvernerklæringer eller praksis på slike nettsider.

Dine rettigheter

Generelle rettigheter
  • Hvis du ikke ønsker å motta mer markedsføringskommunikasjon fra oss, kan du klikke på lenken "unsubscribe" (stopp abonnement) nederst i den aktuelle e-postkommunikasjonen. Kontakt oss som angitt nedenfor hvis du ikke ønsker å motta mer kommunikasjon i det hele tatt.
  • Hvis du ønsker at vi skal slette opplysningene dine fra våre arkiver, kan du kontakte oss som beskrevet over, så vil vi svare innen rimelig tid. Vær oppmerksom på at vi kan være pålagt å lagre bestemte opplysninger ved lov og/eller for våre egne berettigede forretningsformål.
Brukere fra EØS

Hvis du er hjemmehørende i EØS, har du rett (med noen unntak og begrensninger) til:

  • å protestere på vår behandling av personopplysningene dine, inkludert profilering. Du kan når som helst protestere, så vil vi avslutte behandlingen av opplysningene du har protestert på, hvis vi ikke kan fremlegge berettigede årsaker til å fortsette behandlingen;
  • å få tilgang til personopplysningene dine. Hvis du fremmer et slikt krav og vi har lagret personopplysninger om deg, er vi pålagt å gi deg informasjon om dem, inkludert en beskrivelse og en kopi (eventuelt i et portabelt dataformat) av personopplysningene og hvorfor vi behandler dem;
  • å kreve at personopplysningene dine blir slettet under bestemte omstendigheter. Retten til sletting gjelder ikke der opplysningene behandles for historiske forskningsformål eller statistiske formål.
  • å kreve at personopplysninger vi har lagret om deg, og som er uriktige, blir korrigert eller oppdatert;
  • å kreve begrensning av vår behandling av personopplysningene dine i noen situasjoner. Hvis du fremmer et slikt krav, kan vi fortsette å lagre personopplysningene dine, men vi er forhindret fra å behandle dem så lenge begrensningen gjelder;
  • å trekke tilbake ditt samtykke til vår bruk av personopplysningene dine. Når du bruker nettstedet vårt, kan du ha blitt bedt om samtykke til at en informasjonskapsel (infokapsel, cookie) blir lagret. Du kan trekke tilbake ditt samtykke til vår behandling av de personopplysningene dine som er hentet fra informasjonskapsler. Hvis du trekker tilbake samtykket ditt, påvirker det ikke lovligheten i det vi har gjort med personopplysningene dine før du trakk tilbake samtykket;
  • å klage til lokale datatilsynsmyndigheter på vår innsamling eller bruk av personopplysningene dine. I Norge er dette Datatilsynet http://www.datatilsynet.no.

Hvis du benytter deg av rettighetene over og det oppstår spørsmål om hvem du er, kan vi kreve at du fremlegger informasjon slik at vi kan forsikre oss om identiteten din.

Disse rettighetene kan utøves kostnadsfritt. Vi forbeholder oss imidlertid retten til å belaste rimelige administrasjonskostnader i bestemte situasjoner i overensstemmelse med gjeldende lov, for eksempel ved unødig gjentatte forespørsler.

Hvis du er hjemmehørende i EØS og ønsker å utøve noen av disse rettighetene med tanke på opplysninger vi har lagret om deg via dette nettstedet, kan du kontakte oss med den ovenstående kontaktinformasjonen. Vi vil vurdere og besvare forespørselen i samsvar med relevante lover.

Juridisk merknad

Dette nettstedet kan inneholde andre beskyttede meldinger og opphavsrettslige opplysninger, og vilkårene for dem må iakttas og følges.

Alle bilder på dette nettstedet tilhører utelukkende Qmatic og kan ikke dupliseres eller kopieres uten tillatelse fra Qmatic.

Opplysninger kan endres eller oppdateres uten varsel. Qmatic kan også foreta forbedringer og/eller endringer i produktene og/eller programmene som beskrives i disse opplysningene når som helst uten varsel.

Qmatic påtar seg ikke noe ansvar for nøyaktigheten av opplysningene som Qmatic stiller til rådighet, og bruk av disse opplysningene skjer på mottagerens egen risiko. Qmatic gir ingen garantier for at eventuelle rapporterte problemer kan bli løst ved hjelp av opplysninger som Qmatic gir. Ved å stille til rådighet opplysninger gir ikke Qmatic lisenser til eventuelle opphavsrettigheter, patenter eller eventuelle immaterialrettigheter.

Qmatic ønsker ikke å motta taushetsbelagte eller egenutviklede opplysninger fra deg via nettsiden. Merk at informasjon eller materiale som sendes til Qmatic, ikke vil bli regnet som taushetsbelagt av Qmatic. Ved å sende Qmatic informasjon eller materiale gir du Qmatic en ubegrenset, ugjenkallelig lisens til å bruke, fremstille, vise, utføre, endre, overføre og distribuere dette materialet eller denne informasjonen, og du samtykker også i at Qmatic står fritt til å bruke ideer, konsepter, kunnskaper eller teknikker som du sender oss uansett formål.

Men vi vil ikke utlevere ditt navn eller på annen måte offentliggjøre at du har sendt oss materiale eller annen informasjon, med mindre: a) vi får tillatelse til å bruke ditt navn, eller b) vi først varsler deg om at materialet eller annen informasjon du sender til en bestemt del av denne siden, vil bli offentliggjort eller på annen måte brukt med ditt navn, eller c) vi er lovpålagt å gjøre det.

Endringer

Eventuelle oppdateringer i personvernreglene blir opplyst på denne siden. Denne siden ble sist oppdatert 23. mai 2018.