Qmatic Click & Collect, en viktig del i ICAs e-handelssatsning

ICAs løsning for handel med mat på nettet, ICA Online, lanseres nå løpende for en rekke ICA-butikker i Sverige. En integrert del av vår Click and Collect løsning leveres sammen med Icas øvrige infrastruktur.

– Det ska gå snabbt och enkelt att beställa varor på nätet och det är viktigt att det gäller hela vägen till att kunden får sina varor. Därför är en del i ICAs lösning för snabb och effektiv utlämning en drive-thru som byggs i anslutning till butiken. Utvecklingen har skett i samarbete med Qmatic, sier Sven-Olof Husmark, VP Group Marketing & Product Strategy, Qmatic Group.

ICAs utfordring har vært å utvikle en løsning som skal optimalisere kundeflyten og skape best mulig kundeopplevelse.

Slik fungerer ICAs drive-thru:
Kunden får en automatisk SMS fra Orchestra samme dag som de forhåndsbestilte varene på nettet. Når kunden ankommer drive-thru utleveringspunkt aktiveres linken i SMS’en og registreringsnummer på bilen legges inn. Personalet i butikken får opp informasjonen på mobil enhet og på skjerm, og utleverer varene direkte inn i bilen. Kunden slipper å gå ut av bilen, og hele køprosessen går sømløst og effektivt.

– För ICA är det viktigt att ge våra kunder en enkel, effektiv och inspirerande upplevelse när de handlar hos oss. Vår drive-thru är en viktig del i vårt koncept för handel på nätet, som hjälper oss i vår strävan ytterligare förenkla vardagen för våra kunder, säger Magnus Rosén, Chef ICA Online.

Kontakt Qmatic for mer informasjon om vår Click and Collect løsning.